Het Hotel Binet, een modern gebouw bekleed met leisteen in Parijs

icono-case3
Plaats
Parijs ( Frankrijk)
icono-case4
Jaar
2018
icono-case2.png
M2
2.500 m2
icono-case1.png
Architecten
ECDM Architectes

Het Binet-gebouw met gemengd gebruik valt op door zijn creatief en modern design in leisteen. Een viersterrenhotel, een restaurant, vergaderzalen, een hoofdkantoor en een bar in de roof-top vinden onderdak in dit gebouw bekleed met leisteen CUPACLAD® 101 RANDOM.

Dit gestroomlijnde gebouw werd ontworpen door het architectenbureau ECDM Architectes. Gelegen in het hart van het XVIIIe arrondissement van Parijs, dicht tegen de Porte de Montmartre kijkt het uit over de ringweg en biedt het een adembenemend uitzicht op de Sacré Cœur.

Dit omvangrijk architecturaal project is een onderdeel van het Groot Stadsvernieuwingsproject (GPRU) waarvan de burgemeester van Parijs in 2011 het startschot heeft gegeven. Doel ervan is de Binet-wijk te ontsluiten en ze naar de hoofdstad open te stellen.

Binet-gebouw met gemengd gebruik bekleed met leisteen in Parijs
modern gebouw bekleed met leisteen in Parijs

Een tijdloze en moderne gevelbekleding geeft een nieuw elan aan de Binet-wijk

Het Binet-gebouw voor gemengd gebruik met zijn innoverend design in leisteen wijst  als een zwarte  pijl naar de hemel. De leisteen verleent het een erg stijlvol en sober uitzicht.

ECDM Architectes beschrijven dit gebouw als volgt:

“Een verlenging van het zicht vanuit de lucht tijdens een vlucht over de Lichtstad”

De bekleding van het gebouw is samengesteld uit meer dan 30.000 leistenen, met zorg geselecteerd voor een optimale kwaliteit. Wat het design betreft, draagt het systeem CUPACLAD® 101 RANDOM in grote mate bij aan het dynamisme door gebruik te maken van een combinatie van verschillende leisteenformaten (50×25, 50×20 en 50×15).

Een hedendaags project dat aansluit bij de traditie

Vincent Foubert, werfleider bij Lucas Reha, legt uit hoe prettig het was weer met leisteen te werken en aan zijn team te leren hoe hij moet worden geplaatst.

Zo benadrukt Nicolas Barsotti, directeur van The Originals Paris Maison Montmartre (het viersterrenhotel op de 5e en de 6e verdieping) ook het potentieel van de leisteen voor de moderne architectuur:

“Ik ben van mening dat men de leisteen in heel wat meer projecten zou kunnen gebruiken, want hij zorgt voor een erg chique kant en hij is bovendien ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk.”

De leisteen werd unaniem verkozen voor zijn vele voordelen en omdat hij voor een ruw en elegant uitzicht zorgt. Bovendien geeft Dominique Marrec aan dat zijn grote plaatsingsprecisie van bij het begin alle projectactoren wist te overtuigen.

CUPACLAD RANDOM 101

Natalia Nuñez, architect en productiechef van CUPACLAD legt het belang van het project uit:

Deze verwezenlijking is symbolisch voor CUPA PIZARRAS. Ze is een perfecte weergave van het beeld dat we van de leisteen willen overbrengen: een tijdloos en duurzaam materiaal, dat zich perfect aan de eisen van de moderne architectuur aanpast, luchtig en onverschrokken. Frankrijk is het land van de leisteen, de grootste verbruiker ter wereld. Het Binet-gebouw met gemengd gebruik is een referentie die onze eeuwenoude knowhow accentueert terwijl ze op de toekomst gericht is.

Dit eerste grote Parijse gebouw bekleed met leisteen toont het grote potentieel van een tijdloos materiaal dat zijn plaats in de hedendaagse architectuur verdient. Naast zijn talloze technische en natuurlijke eigenschappen zorgt leisteen voor unieke texturen en kleuren.

binet hotel

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het systeem CUPACLAD® 101 RANDOM behoort tot de CUPACLAD® 101-reeks, bestaande uit systemen met een onzichtbare bevestiging die van onze natuurlei een topproduct maken voor gevelbekleding.

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking