Split House, Verenigd Koninkrijk

icono-case3
Plaats
South Essex (UK)
icono-case4
Jaar
2014
icono-case2.png
M2
400 m2
icono-case1.png
Architect
Alma-nac

Split House is ontworpen door architectenbureau Alma-nac en is een privéwoning die duurzaamheid combineert met toekomstgerichtheid.

Deze woning, met een binnenoppervlakte van 400 m², werd voltooid in 2014, na een bouwperiode van 18 maanden.

Split House is gelegen op een heuvel langs de kust van Sussex en werd gebouwd ter vervanging van een oude bungalow. Het was de bedoeling van architectenbureau Alma-nac om een gebouw neer te zetten dat volop profiteerde van zijn benijdenswaardige locatie in de natuurlijke omgeving en een zicht bood van 360°.

Het CUPACLAD® 201 Vanguard verluchte gevelsysteem werd geïnstalleerd op de bovenste helft om vochtigheid te vermijden en de woning een nog modernere look te geven. De architecten benadrukten ook dat ze hun ontwerp wilden afstemmen op de omgeving en CUPACLAD® geeft hen een extra boost om perfect onder te gaan in de omgeving.

Caspar Rodgers (Alma-nac architecten) voegde daar aan toe:
“We wilden doen denken aan een zonnewijzer, zodat de veranderingen in de tijd en de bewegingen van de zon op het gebouw zichtbaar zouden zijn. De natuurleien, bevestigd met kleine roestvrijstalen clips weerspiegelen het licht in bepaalde hoeken, waren de perfecte oplossing om de loop van de tijd uit te drukken met het schaduwspel.”

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het CUPACLAD® 201 VANGUARD-systeem behoort tot de reeks CUPACLAD® 201, en bevat systemen met zichtbare bevestiging. De combinatie van natuurleien en staal geeft de gevel een unieke, moderne toets.

Previous slide
Next slide
 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.