The Star House, Polen

icono-case3
Plaats
Warschau (Polen)
icono-case4
Jaar
2019
icono-case2.png
M2
270
icono-case1.png
Architecten
Z3Z Architekci
icono-case5
Installer
Łupkidachowe

The Star House dankt zijn naam aan een gast van zijn eigenaar, die nadat hij de kans had zijn architectuur te ontdekken de vorm ervan vergeleek met deze van een ster.  Het project maakte zoveel indruk op hem dat hij later aan de architecten van The Star House gevraagd heeft er speciaal een voor hem te ontwerpen. 

De associatie die de gast van het huis maakte, is gerechtvaardigd: dit bestaat uit drie volumes, radiaal in verschillende hoeken tegenover elkaar geplaatst. Het biedt een zeldzame en interessante gelegenheid de gevel vanuit de binnenkant te zien.   

Elk volume werd een functie toegemeten: leefruimte, nachtruimte en utiliteitenruimte.  

Op de kruising van deze drie volumes ligt de ingang.  Dankzij zijn centrale ligging zijn alle plaatsen van de woning gemakkelijk toegankelijk. De immense glazen ramen, die een zicht op de tuin bieden, en het gebruik van hetzelfde materiaal voor de dakbedekking, die buiten boven het terras begint en verderloopt aan de binnenkant van het gebouw vormen de verbinding tussen het binnen- en buitenontwerp.   

the star house Warschau
the star house Warschau Polen

Zijn ligging tussen de twee voornaamste volumes van het gebouw zorgt ervoor dat hij goed verstopt is voor de buitenwereld.  De uitkraging beschermt het tegen de regen, de wind en de sneeuw en zorgt aldus voor een schuilplaats voor zijn gebruikers.  Zijn houten afwerking past bij de vloermaterialen die binnenin het gebouw werden gebruikt. Het geeft de indruk dat het terras in de woning ligt en dat binnen en buiten als één deel worden opgevat.

Het terras is vanuit het salon toegankelijk door twee grote glazen schuifdeuren. De eetplaats is samengesteld uit een open keuken met kookeiland, een eetkamer, een salon met dubbele hoogte en een mezzanine toegankelijk via een spiraaltrap vanuit de gang. 

Achteraan het salon is er een stenen schouw in hetzelfde materiaal als van de woninggevel. Dit is een ander voorbeeld van de architecten van het verdwijnen van de grenzen tussen de binnen- en de buitenkant.  De schouw wordt gecombineerd met grote glazen ramen van vloer tot plafond die overvloedig daglicht binnenlaten en toegang geven tot een meer intiem tweede terras van de woning.

Ondanks het veelvoud aan elementen is de algemene samenstelling van het gebouw eerder eenvoudig. Het is zodanig ontworpen dat één ruimte verschillende functies kan vervullen. Deze minimalistische benadering beantwoordt perfect aan de eisen van de klanten. Een van de belangrijkste doelstellingen was een woning ontwerpen met veel natuurlijk licht heel de dag, hetgeen het uitgangspunt voor de eerste schetsen van The Star House was. 

schoorsteen
z3z Architecten Polen

De tekenaars van Z3Z Architekci hebben de gegeven richtlijnen zodanig goed opgevolgd dat de klanten hun goedkeuring aan hun eerste voorstel hebben gegeven. Het resultaat, te zien op de beelden, verschilt enkel in de details, want de plannen werden geperfectioneerd lang voor er aan het technisch ontwerp werd begonnen.

Over het dak heeft architect Mateusz Zajkowski het volgende verklaard:

“We hebben CUPA PIZARRAS gekozen, want hun producten zijn van goede kwaliteit en wij houden van de afwerking van de CUPA-leien.“

natuurleien cupa 2

PRODUCT GEBRUIKT: CUPA 2

Lei van zwart grijsachtige, van regelmatige vlakheid en gladde textuur. De nominale diktes bedragen 3.5mm, 5mm, 6mm y 7.5mm

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking