Cupaclad
17/01/2019

CUPACLAD in de nieuwe zetel van de Boy Scouts van de Verenigde Staten in Fort Snelling

Het gebouw van de Noord-Amerikaanse Boy Scouts in Fort Snelling, ontworpen met het verluchte gevelsysteem CUPACLAD

Sedert de zomer van 2018 bevindt de zetel van de Northern Star Council van de Boy Scouts van de Verenigde Staten (BSA) zich in de historische regio van Fort Snelling en ons systeem van verluchte gevel in CUPACLAD natuurlei werd als oplossing voor dit project gekozen.

Fort Snelling is geklasseerd als een nationale historische site van de Verenigde Staten en erkend als een “ natuurwonder” door de National Trust for Historic Preservation — een organisatie zonder winstoogmerk die werkt aan de historische instandhouding in de Verenigde Staten. Dus was het een plicht om de materialen van het nieuwe gebouw zorgvuldig uit te kiezen zodat ze goed in de omgeving worden geïntegreerd.

Een natuurproduct en duurzaam verankerd in de geschiedenis

De natuurlei bleek een uitstekende keuze om tegemoet te komen aan de eisen op het vlak van efficiëntie en duurzaamheid van het project, evenals vanuit een historisch standpunt.

CUPACLAD van CUPA PIZARRAS gebruikt in het gebouw van de Boy Scouts van de Verenigde Staten in Fort Snelling (Minnesota)

Een materiaal dat eeuwenlang werd gebruikt om huizen, kastelen en kathedralen te bouwen is een keuze die zich gemakkelijk aan de extreme weersomstandigheden van Minnesota aanpaste. Bovendien  gaat de CUPA PIZARRAS natuurlei meer dan 100 jaar mee, en zijn onderhoud is bijna onbestaande.

Chad J Clow, hoofdarchitect bij Cuningham Group Architecture:

De lei heeft door zijn glanzend metalen uitzicht bijgedragen aan de globale esthetiek, die zowel modern als ingetogen lijkt tegenover het historische gebouw van de Calvarie van 1913  dat zich naast het centrum van de Northern Star Council van de Boy Scouts van de Verenigde Staten bevindt. Het concept van het bekledingssysteem met leien zorgt voor de prestaties die wij nodig hadden.

Al deze eigenschappen en zijn interessante prijs, vergeleken met andere opgeplaatste gevelbekledingssystemen hebben gemaakt dat ons  systeem van verluchte gevel CUPACLAD® 101 LOGIC de meest interessante optie voor dit project was.

Systeem van verluchte gevel CUPACLAD® 101 LOGIC van CUPA PIZARRAS

Natuurlei: een ecologisch bouwmateriaal

De natuurlei hoeft enkel uit de steengroeve te worden gewonnen en een eenvoudig productieproces te ondergaan.  Tijdens het productieproces wordt immers geen enkel chemisch product gebruikt, hetgeen de lei een van de meest duurzame bouwmaterialen maakt.

Een gepaste oplossing voor de historische context van Fort Snelling

Om af te sluiten kan worden gezegd dat CUPACLAD een geschikte oplossing was voor de nieuwe zetel van Northern Star Council van de Boy Scouts van de Verenigde Staten in Fort Snelling. Want de beheerders van de Northern Star Council hebben er van bij het begin alles aan gedaan om een rentabel product te vinden dat bijdroeg aan het respect voor de integriteit van het design. 

Systeem van verluchte gevel in natuurlei in het centrum van de Boys Scouts BSA in Fort Snelling

Ons concept van verluchte CUPACLAD -gevel draagt bij aan het beperken van het energieverlies door een isolatielaag tussen de draagmuur en de leien bekleding te vormen, terwijl het een elegant en harmonieus design verleent.

Ontdek al onze  CUPACLAD-systemen op onze website.